Onze sponsors, onze helden

Emiliano, Martin en Matthew zijn goedgemutst. Zeer gelukkig zelfs want ze hebben na jaren van gezaag en gesmeek eindelijk echte wedstrijdtruitjes voor de rolstoelhockey gekregen. Dat ze al die tijd geduld hebben moeten uitoefenen, komt niet omdat hen geen nieuwe truitjes gegund werd. Integendeel. Waarom dan? Je kan het wellicht al raden? “Geen budget”, is inderdaad – en helaas – het antwoord. Gelukkig kunnen we rekenen op mensen die met ons mee dromen, op mensen die het verschil kunnen betekenen, op mensen met een warm hart. Het mag gezegd: onze sponsors, onze helden.

Elk jaar opnieuw kunnen we rekenen op (financiële) steun van organisaties en van mensen zoals jij en ik. Dat is zeer belangrijk. Zeker nu het zorglandschap gestaag evolueert naar een zorgmarkt waarbij de taart van overheidsmiddelen niet groter wordt, maar wel meer spelers moet voeden.

Hoe werkt dat nu, die sponsoring? Wel, elk jaar kunnen medewerkers aan hun verantwoordelijke doorgeven welke zaken essentieel of gewenst zijn. Materiaal dat nodig is om een goede werking te garanderen, wordt aan het einde van het kalenderjaar zoveel mogelijk begroot door de directie. Must-haves krijgen bijgevolg voorrang op nice-to-haves, waardoor een douchestoel bijvoorbeeld eerder aangekocht zal worden dan wedstrijdtruitjes.

Toch zijn het vaak die kleinere projecten waar onze medewerkers en cliënten reikhalzend naar uitkijken. Wat momenteel op onze wish list staat, zijn bijvoorbeeld: iPads, modulusblokken voor de allerkleinsten, een bocciabaan, een doel en omheining voor de rolstoelhockey, een moestuinbak, een waterbaan…

Dankzij sponsoring verkregen we vorig jaar:

Wil je zelf ook je steentje bijdragen? Neem contact op met Eline Huttener, medewerker communicatie en sponsoring, via eline.huttener@sintlodewijk.be of + 32 9 272 51 02.