Op de catwalk

Op 11 december kwamen de fashionista’s en fashionisto’s in de begeleiders van de Volwassenwerking naar boven. Die dag vond in de gemeenschappelijke ruimte van Den Binder een modedefilé plaats met tweedehandskledij, die na de voorstelling tegen een klein prijsje van de hand gedaan werd. We kunnen stilaan van een traditie spreken, want het was de vierde dat deze modeshow georganiseerd werd.

Over de volledige lengte van de refter in Den Binder, werd een houten vloer gelegd, die diende als catwalk. De begeleiders flaneerden er in allerlei outfits. Alleen of per twee paradeerden ze in de spotlights tot groot jolijt van de bewoners en hun genodigden.

Wat nieuw was, is dat dit jaar een organisatie uitgenodigd werd die aangepaste kledij maakt voor mensen met een beperking.

Voor de gelegenheid werd er een kleedkamer slash make-upruimte voorzien. Een aardige hoeveelheid kledij werd voorafgaand aan dit evenement door de begeleiders verzameld. Het publiek kon achteraf zijn favoriete stuks op de kop tikken. Wat nieuw was, is dat dit jaar een organisatie uitgenodigd werd die aangepaste kledij maakt voor mensen met een beperking. “Gewone kledij is niet altijd even eenvoudig om aan te trekken. Slimme aanpassingen zorgen ervoor dat de bewoners zich comfortabeler in hun kleren voelen of dat ze zich zelfstandig kunnen omkleden”, aldus de zaakvoerster.

Alleen of per twee paradeerden ze in de spotlights tot groot jolijt van de bewoners en hun genodigden