DE WARMSTE WEEK

Sint-Lodewijk steunt Berrefonds

Omdat Sint-Lodewijk niet voldoet aan alle voorwaarden die de Koning Boudewijnstichting oplegt, kunnen we helaas zelf niet geselecteerd worden als goed doel van de Warmste Week. We willen wel een steentje bijdragen aan een warmere wereld en organiseerden daarom dit jaar een heleboel acties ten voordele van het Berrefonds. Het Berrefonds is een vzw die steun biedt aan ouders die een ongeboren of jong kindje verloren zijn.

 Een mini-warmathon

De leerlingen en leerkrachten van BuBaO organiseerden op vrijdag 14 december de ‘Warmste dag’ op school. Zo was er bijvoorbeeld een mini-warmathon, waarbij de kinderen een bepaalde afstand op Sint-Lodewijk konden stappen, lopen of fietsen. Via sponsoring kon je hen aanmoedigen. Dit sportief gebeuren kon rekenen op een streepje live muziek. Voor een kleine duit in het zakje kon je zelfs verzoeknummertjes aanvragen. Verder namen leerlingen en leerkrachten het tegen elkaar op tijdens een partijtje voetbal en boccia. Voor 1 euro kon je een gokje wagen welke ploeg de buit in de wacht zou slepen. De leerkrachten van het BuSO deden op hun beurt mee aan de Warmathon in Gent, en organiseerden samen met het MFC een zuivelverkoop. De opbrengst van al deze activiteiten ging integraal naar het Berrefonds.

Een kleine delegatie van Sint-Lodewijk trok naar Wachtebeke om 2151,43 euro te overhandigen aan Michèle Cuvelier, Otto-Jan Ham en Eva De Roo. Op onze Facebookpagina zie je hoe Finn en Maarten maar liefst twee keer op de vlam konden drukken!