CAR FREE DAY

Op donderdag 20 september 2018 nam Sint-Lodewijk voor de vijfde keer op rij deel aan Car Free Day.

Car Free Day vormde de gelegenheid bij uitstek om de wagen op stal te laten staan en het stalen ros van onder het stof te halen. Dit jaar maakten alle deelnemers aan de autoloze dag kans op een fiets-gps van Mio. Verder voorzagen we gezonde snacks en randactiviteiten waarmee elke deelnemer in de prijzen kon vallen. Denk hierbij aan het zo snel mogelijk oppompen van een fietsband (en bij voorkeur niet laten ontploffen).

Week van de Mobiliteit

Car Free Day is een jaarlijkse actiedag tijdens de Week van de Mobiliteit. Eén dag lang besteden we extra aandacht aan duurzame woon-werkmobiliteit. Zo een autovrije dag sluit trouwens volledig aan bij het Pendelfondsdossier van Sint-Lodewijk én duurzame mobiliteit maakt deel uit van ons strategisch beleidsplan 2015-2020.

De fietsenstalling

De nieuwe fietsenstalling op campus Kwatrecht werd feestelijk geopend op Car Free Day. De fietsenstalling is afgesloten, overdekt en je kan er je banden oppompen. Op Car Free Day kregen de fietsen van onze medewerkers ook een poets- en smeerbeurt. Wie zelf wat vuil was van de tocht, kon sinds dit jaar terecht in de nieuwe personeelsdouches.

Wist je dat…?

   Alle auto’s in België een oppervlakte van 16.000 voetbalvelden in beslag nemen?

  Er per autokilometer 2 bomen nodig zijn om de CO2-uitstoot te neutraliseren?

   67%  Van de woon-werkverplaatsingen in Vlaanderen met de wagen gebeurt?

  De fiets het eerste, populairste alternatief vervoersmiddel is in Vlaanderen?

  De file ons land dagelijks ongeveer 445.712 euro kost?