SILOS Prijsuitreiking

Aan het einde van elk schooljaar vindt naar jaarlijkse gewoonte de SILOS prijsuitreiking plaats. De meest opvallende sportmannen en –vrouwen worden er gehuldigd voor hun sterke prestaties. Dit jaar werd de uitreiking voorafgegaan door ‘Dwars door Sint-Lodewijk’, een belevingsparcours doorheen alle (of toch veel) hoekjes van Sint-Lodewijk.

Dwars door Sint-Lodewijk

Ready? Set. Gooooo! De leerlingen schoten uit de spreekwoordelijke startblokken. Fietsen, rolstoelen, steps, schoenen, looprekjes en inlineskates passeerden de revue. Het eerste obstakel kwamen onze sportievelingen tegen in de sportzaal. Iedereen die zich op wieltjes verplaatste, moest onder een blokkenparcours rijden. De stappers mochten door speciale blokken kruipen. Niet altijd even makkelijk, maar hilariteit alom.

Zoals de naam ‘Dwars door Sint-Lodewijk’ al doet vermoeden, liepen de deelnemers door elk gebouw op campus Kwatrecht. Na wat tussenstops in het hoofdgebouw, ging de tocht verder richting Louisville. Dat het parcours niet voor doetjes was, werd snel duidelijk. Op de loopbruggen van de nieuwbouw stonden enkele begeleiders strategisch opgesteld, mét waterpistolen in de hand om de deelnemers nat te spuiten. Iedereen moest ook de dopingcontrole voorbij. Gelukkig hebben onze controleurs niets verdacht opgespoord. Het parcours eindigde uiteindelijk onder de regenboog aan de Regenboog. Daar kreeg iedereen een lekker ijsje ter compensatie voor de geleverde inspanningen.

Sport en spel

Even bekomen en door naar het Dromenplein. Daar stonden enkele tientallen glimmende bekers en trofeeën hun nieuwe eigenaars op te wachten. Kine Susan wist ons te vertellen dat er dit jaar 349 deelnames waren aan sportactiviteiten op woensdagnamiddag, dat we met boccia, e-hockey, voetbal en netbal meegedaan hebben aan de interscholencompetitie, maar ook de SVS-activiteiten mountainbike, rolstoelrugby, kinder- en kleuterdans én inclusieve netbal kwamen aan bod. Verder waren er ook nog het schuiftafeltennis- en het gemengd hockeytornooi. Het hele gebeuren werd muzikaal ingekleed door muziekbegeleider Patrick en zijn kroost, die opzwepende deuntjes uit hun djembés trommelden.

Tijd voor de prijzen

Er werden 28 zwembrevetten uitgereikt waaronder 7 voor rugslag, 4 voor schoolslag en 17 trimbevretten. Een trimbrevet is trouwens een brevet waarbij je via een spaarkaart eerder afgelegde zwemlengtes kan opsparen. Bekers werden uitgedeeld aan kinderen of jongeren die de beste speler of belofte waren in een bepaalde sporttak, het meeste inzet hebben getoond, de grootste vooruitgang hebben geboekt of het meest enthousiast zijn.

Prijsbeesten

Lowie werd sportbelofte van het jaar:

“De sportbelofte van dit jaar is een gemotiveerde voetballer,
maar ook voor schuiftafeltennis en zwemmen is hij een knaller.
Hij wou stoppen met netbal maar zette toch door
en nu gaat hij ook daar weer helemaal voor.
Kortom, wie ik als sportbelofte zie,
is de heer Lowie.”

Een sportvrouw van het jaar is er natuurlijk ook:

“De sportvrouw van dit jaar is een teamspeler eerste klas.
Positief, graag gezien en altijd in haar sas.
Ze is steeds paraat en zet zich heel goed in.
Zwemmen en netbal zijn helemaal haar ding.
Kortom : een echte sportvrouw, dat is ze wel
en haar naam is Axelle.”

En tot slot: “De sportman van dit jaar is een gemotiveerde jongeman
die een heleboel sporten echt goed kan.
Op elke netbaltraining is hij actief en paraat.
Tijdens ‘dwars door Dendermonde’ behaalde hij een schitterend resultaat.
Hij laat de lopers stretchen en doet heeft veel fans.
De sportman van het jaar, dat is Jens.”